Εμπαίζει τους πολίτες Γεωργιάδης – Συνδέει την πτώση του πληθωρισμού με το καλάθι του νοικοκυριού

Με «δημιουργική λογιστική» έκανε πάλι το θαύμα του ο Άδωνις Γεωργιάδης και πανηγύρισε ότι ο πληθωρισμός έπεσε χάρη στη φαεινή του ιδέα του για το καλάθι του νοικοκυριού.

Τι και αν φορείς και καταναλωτές χαρακτηρίζουν επικοινωνιακό τέχνασμα και απάτη το καλάθι του νοικοκυριού, ο υπουργός Ανάπτυξης επιμένει με θράσος για το αντίθετο.

Δίχως ίχνος αναστολής και χρησιμοποιώντας γράφημα της Eurostat υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 9% στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, συνδέοντας την πτώση με τον πρώτο μήνα εφαρμογής τού καλαθιού του νοικοκυριού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επέλεξε να κοροϊδέψει τους πολίτες στην προσπάθειά του να πείσει ότι το καλάθι του νοικοκυριού είναι πετυχημένο. Ωστόσο οι πολίτες όταν φτάνουν στο ταμείο του σούπερ μάρκετ καταλαβαίνουν τι πραγματικά συμβαίνει με το καλάθι και τις τιμές.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συγκεκριμένα έγραψε, «ακόμη πιο κάτω, στο 9%, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, πρώτο μήνα εφαρμογής του καλαθιού του νοικοκυριού, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat. Είμαστε σταθερά μία μονάδα κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης (10%), έχουμε τον 6ο χαμηλότερο πληθωρισμό μεταξύ των ”19” και ο πληθωρισμός βρίσκεται πλέον κάτω και από τα επίπεδα του Απριλίου 2022. Έχουμε ακόμη σκληρή δουλειά μπροστά μας αλλά είμαστε -το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία- στον σωστό δρόμο».

Related Posts