Ελεύθερος ο 16χρονος που τραυμάτισε με μαχαίρι 14χρονο στα Γιάννενα

Ένας 14χρονος τραυματίστηκε με μαχαίρι στον ώμο, από έναν 16χρονο, στο κέντρο των Ιωαννίνων ύστερα από συμπλοκή νεαρών. Αποτέλεσμα ήταν ο 14χρονος να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Όπως μετέδωσε, ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Ιωαννίνων Βασίλης Σιώμος, η συμπλοκή έγινε σε σημείο όπου συχνάζουν μαθητές και αμέσως κλήθηκε από τους περιοίκους η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο.

Ο 16χρονος όπως και η μητέρα του συνελήφθησαν από την αστυνομία,. Βαρύνονται με τις κατηγορίες ο μεν 16χρονος για παράνομη οπλοκατοχή και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, ενώ η μητέρα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι και θα οριστεί τακτική δικάσιμο.

Παράλληλα στο Αστυνομικό Μέγαρο έδωσαν καταθέσεις νεαροί από την παρέα, ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια της συμπλοκής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συμπλοκή οφείλεται σε προσωπικές διαφορές.

Εκείνο που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η ευκολία με την οποία χρησιμοποιούνται μαχαίρια σε συμπλοκές αλλά και οι βίαιη συμπεριφορά που εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο έφηβοι για να λύσουν διαφορές.

Related Posts