«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Εκκένωση αεροσκάφους της Ryanair από Πολωνία – Υπήρχε ενημέρωση για βόμβα

Ειδοποίηση για βόμβα έστειλε αεροπλάνο, Boeing 737 της Ryanair με 192 επιβαίνοντες, από το Κατοβίτσε της Πολωνίας με κατεύθυνση την Αθήνα. Στις 17:40 το αεροσκάφος προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ γίνεται ταχεία εκκένωση και έλεγχος για εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Αυτήν την ώρα συνεχίζεται η διαδικασία εκκένωσης, με τους επιβάτες έναν έναν να ελέγχονται και σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία τους μυρίζουν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Όταν ελεγχθούν όλοι όπως και οι αποσκευές, θα γίνει και η απαιτούμενη έρευνα σε ολόκληρο το αεροσκάφος. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετή ώρα.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε επιτυχώς στον δυτικό διάδρομο του «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ αυτήν τη στιγμή είναι ανοιχτός μόνον ο ανατολικός διάδρομος του αερολιμένα.

Το θρίλερ ξεκίνησε όταν το ΝΑΤΟ προχώρησε σε ενημέρωση από το FIR των Σκοπίων.

Λόγω της απειλής για βόμβα,  το αεροσκάφος συνοδευόταν από  ζεύγος F-16, συγκεκριμένα τα μαχητικά, της 330 Μοίρας, που βρίσκονταν σε Readiness, απογειώθηκαν από την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο και προσέγγισαν το πολωνικό αεροσκάφος πάνω από το έδαφος των Σκοπίων. Στη συνέχεια, το συνόδευσαν μέχρι τον τελικό προορισμό του.

Τα μαχητικά σημειώνεται ότι μετά την προσγείωση επέστρεψαν στον Βόλο.

Related Posts