Δούρου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπατά τους συνταξιούχους επί 3,5 χρόνια

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπατά τους συνταξιούχους επί 3.5 χρόνια και τώρα καταφεύγει σε προεκλογικές ανακοινώσεις”, παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Ελλάδα FM 94.3 και τους δημοσιογράφους Γ. Βούλγαρη και Σπ. Νάνο. “Αντί να απολογηθεί στους συνταξιούχους για τον εμπαιγμό τους, η κυβέρνηση, κατά την προσφιλή της τακτική, ζητά τα ρέστα από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Όμως από τον Ιούλιο του 2019 είναι κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης και οφείλει να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες”.

“Ο κ. Μητσοτάκης, αντί να τάζει προεκλογικά, θα έπρεπε να απολογηθεί στους συνταξιούχους που επί τρία συνεχόμενα χρόνια στερήθηκαν την 13η σύνταξη που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα και την οποία ο ίδιος είχε δεσμευτεί ότι θα τη διατηρήσει”. “Να απολογηθεί ο κ. Μητσοτάκης στους συνταξιούχους που στερήθηκαν τα 2,5 δις ευρώ των αναδρομικών που δικαιούνται”. Και να δώσει λογαριασμό για την κοροϊδία των δήθεν fast track συντάξεων”. “Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι μόνες αυξήσεις που είδαν οι συνταξιούχοι είναι φέτος και αυτές οφείλονται στο νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2017”.

Η ιστορία της χώρας δεν ξεκίνησε το 2015

Η κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ έχουν την τάση να ξαναγράφουν την ιστορία, παραποιώντας την. Λοιπόν το 2015 όταν ανέλαβε τα ηνία της χώρας η κυβέρνηση Τσίπρα βρήκε άδεια ταμεία, 1 δις έλλειμμα στον ΕΦΚΑ και συντάξεις που είχαν περικοπεί όχι μία, όχι δύο όχι τρεις αλλά…. 12 φορές από το 2010 έως το 2014! Να μην τα ξεχνάμε αυτά. Να μην ξεχνάμε ότι το 50% μεσοσταθμικά των συντάξεων είχε περικοπεί. Να μην ξεχνάμε ότι η ιστορία της χώρας δεν ξεκίνησε το 2015. Να μην ξεχνάμε ότι το 90% των συνταξιούχων με ΣΥΡΙΖΑ δεν είδε μείωση. Να μην ξεχνάμε ότι  620.000 συνταξιούχοι είδαν αύξηση την 1η Ιανουαρίου του 2019. Αύξηση μικρή μεν αλλά αύξηση.

“Δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι βλέπουν καθημερινά την αγοραστική τους δύναμη να ροκανίζεται από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Και αυτά δεν τα λέει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει των εκλογών αλλά τα στοιχεία της Eurostat για την αγοραστική δύναμη όλων μας”…

Η απάντηση της κυβέρνησης είναι τα non paper του κ. Οικονόμου. Μόνο που οι 12 περικοπές των συντάξεων των γονιών, των παππούδων, των γιαγιάδων δεν έγιναν από τον Αλέξη Τσίπρα. Θυμόμαστε που πήγαν οι συντάξεις των στρατιωτικών επί κυβέρνησης κου Σαμαρά και ΝΔ;

12 περικοπές συντάξεων από την κυβέρνηση όπου μετείχε ο κ. Μητσοτάκης

Τις περικοπές τις έκανε η κυβέρνηση όπου ήταν υπουργός ο κ. Μητσοτάκης. Που τότε απέλυσε καθηγητές, καθαρίστριες. Αποψίλωνε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία τότε υπηρετούσα και βρεθήκαμε απέναντί του όσοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι αρνηθήκαμε να συμβιβαστούμε με αυτούς τους απάνθρωπους νόμους, που έπλητταν όχι μόνο τον Δημόσιο τομέα αλλά υπονόμευαν και τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και ήλθαν τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα και του φιλοτέχνησαν το προφίλ ενός νέου ανθρώπου μπήκε το 2019 στην πολιτική!

Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στην εξουσία, ασκώντας Αξιωματική Αντιπολίτευση για την οποία θα πληρώσουν το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα, οι θεσμοί, η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ψευδόμενος και συκοφαντώντας χυδαία. Σε αυτό βοήθησαν και πολλά ΜΜΕ.

Ακόμη και όσοι ψήφισαν τον Ιούλιο του 2019 ΝΔ, το έκαναν γιατί βομβαρδίστηκαν από μια χυδαία, συκοφαντική αντι-ΣΥΡΙΖΑ πολιτική και σήμερα αντιμετωπίζουν την ενεργειακή κρίση, την κοροϊδία με τις συντάξεις. Την απειλή των πλειστηριασμών. Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου θα οδηγήσει στην μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου από ευάλωτα νοικοκυριά σε ξένα funds που έχει γίνει στον τόπο.

Είναι προκλητικό η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενώ ξέρουμε ότι στη βάση της εξαιρετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας Κατσέλη, με το νόμο Κατσέλη – Σταθάκη δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Και έρχεται τώρα ο κ. Πάτσης, που, αν είναι δυνατόν, στην αρχαία Πολιτεία θα ήταν εξοστρακισμένος, και μας λέει ότι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, πριν από την απόφαση του Αρείου Πάγου, με αφορμή τον πλειστηριασμό του σπιτιού της κας Κολοβού, γίνονται λόγω νόμου του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει πλέγμα προτάσεων για τις εργαζόμενες μητέρες, τους νέους και τη στεγαστική πολιτική

Την ίδια στιγμή εκρηκτικό είναι το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, της έλλειψης στεγαστικής πολιτικής για τους νέους και τις νέες. Μάλιστα πρώτος αρχηγός κόμματος που έθεσε το θέμα της στεγαστικής πολιτικής για τις νέες και τους νέους ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Επειδή πλέον ως κόμμα που κυβέρνησε, έχουμε την εικόνα ότι μια ρύθμιση, ένας νόμος δεν αρκεί, έχουμε καταθέσει σειρά προτάσεων, που αφορούν, μεταξύ άλλων, κρίσιμα θέματα όπως η στέγαση των νέων ανθρώπων, τις εργαζόμενες μητέρες. Ειδικά για τις τελευταίες, μιλάμε για το επίδομα μητέρας, την αναδιαμόρφωση επιδόματος παιδιού, την αύξηση του επιδόματος μητέρας για το δεύτερο παιδί, την εξίσωση της άδειας μητρότητας στις εργαζόμενες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και άλλα συγκεκριμένα. Μόνο έτσι βάζουμε τέλος στις αοριστίες για το δημογραφικό. Και όχι κουνώντας το δάκτυλο, κατηγορώντας τους νέους ότι δεν κάνουν παιδιά.

Η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ δεν είναι λαϊκισμός

Η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ δεν είναι πυροτέχνημα. Το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την βοήθεια ανθρώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, των Επιμελητηρίων, στη βάση καλών ευρωπαϊκών πρακτικών σε χώρες όπως στην Ισπανία και την Πορτογαλία, την έχει προτείνει στους κκ Μητσοτάκη και Σταϊκούρα. Να την υλοποιήσουν άμεσα και ας την πιστωθούν οι ίδιοι. Αλλά μία μεμονωμένη δέσμευση δεν βοηθά.

Γι’ αυτό κι έχουμε προτείνει ένα πλέγμα προτάσεων που περιλαμβάνουν την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ. Να θυμίσω ότι όταν αρχικά καταθέσαμε την πρόταση αυτή στις αρχές της ενεργειακής κρίσης, πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για λαϊκισμό. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον κ. Μακρόν και τον κ. Σολτς και να τους επαναλάβει ό,τι λέει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επανακρατικοποίηση των δικών τους δομών ενέργειας. Να τους πει ότι τους θεωρεί λαϊκιστές. Σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που οι ηγεσίες τους δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησαν σε αυτές τις αποφάσεις γιατί ήθελαν να προστατεύσουν τις κοινωνίες τους απέναντι στη λαίλαπα της ενεργειακής κρίσης.

Το θέμα με τις δημοσκοπήσεις δεν είναι ελληνικό αλλά εδώ έχουμε ιδιαιτερότητες

Ας αφήσουμε στην άκρη τις δημοσκοπήσεις. Έχω προσωπική εμπειρία. Το 2014, όταν παραιτήθηκα από τη βουλευτική έδρα για τον προεκλογικό αγώνα για την Περιφέρεια, μέχρι και αρχές Απριλίου οι δημοσκοπήσεις με έφερναν, ως επικεφαλής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, στην τρίτη θέση. Κερδίσαμε την Περιφέρεια. Στις περιφερειακές εκλογές το 2019, λόγω της άνευ προηγουμένου στοχοποίησής μου από τη ΝΔ, οι δημοσκοπήσεις μας έδιναν μονοψήφιο και τελικά πήραμε 34%. Ας μην ξεχνάμε τι έλεγαν οι δημοσκοπήσεις για τις εθνικές εκλογές του 2019, που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τελικά 31.5%. Το θέμα με τις δημοσκοπήσεις είναι τεράστιο και δεν είναι ελληνικό. Αλλά εμείς έχουμε ιδιαιτερότητες με εταιρίες δημοσκοπήσεων που παρέχουν και… χωματουργικές υπηρεσίες.

Related Posts