Δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ για τις υποκλοπές ζητούν οι εισαγγελείς

Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ΗΠΑ προκειμένου να εντοπίσουν νέα στοιχεία για τη δράση του Predator στην Ελλάδα και την υποκλοπή πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων απέστειλαν οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι εισαγγελείς ελπίζουν να λάβουν απαντήσεις γύρω από εταιρείες που εμφανίζονται να έχουν έδρα τις ΗΠΑ και από τις οποίες εστάλησαν τα sms που παγίδευσαν τα κινητά τηλέφωνα. Έτσι υπολογίζουν πως θα ανοίξει ο δρόμος για τον εντοπισμό των αποστολέων των συγκεκριμένων μηνυμάτων.

Στο έγγραφο που οι Έλληνες εισαγγελείς απέστειλαν στις ΗΠΑ, αναφέρουν σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αναζητούν τη διάπραξη ενδεχόμενων αδικημάτων, όπως η παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων.

To αίτημα στάλθηκε μετά από δημοσίευμα του Documento σχετικά με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (URL) που είχαν «παγιδευτεί» με τo λογισμικό Predator οι οποίες εμφανίζονται να έχουν μια κοινή ψηφιακή διεύθυνση (IP), η οποία βρίσκεται στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Πιο αναλυτικά όπως προέκυψε από τη δημοσιογραφική έρευνα, δώδεκα παγιδευμένες με Predator ηλεκτρονικές διευθύνσεις (URL) είχαν μία κοινή ψηφιακή διεύθυνση (IP), την 99.83.154.118, η οποία ανήκει στην Amazοn.com, Inc.

Related Posts