Διάσκεψη για Λιβύη: Καλούν την Τουρκία και αφήνουν ξανά εκτός την Ελλάδα

Την ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στο πεδίο της διπλωματίας αναδεικνύει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος αναφορικά με τον εκ νέου αποκλεισμό της από την επικείμενη διάσκεψη σχετικά τη Λιβύη στο τέλος Οκτωβρίου.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ενώ η Ελλάδα δεν συμμετέχει καθώς «η συμμετοχή μας δεν στηρίχθηκε από κανέναν σύμμαχό μας», αντίθετα το «παρών» θα δώσει η Τουρκία.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, κάνει λόγο για «μια ακόμη απόδειξη των αδιεξόδων της στρατηγικής του “πιστού και δεδομένου” και της “επικοινωνιακής/ταξιδιωτικής διπλωματίας”».

Σημειώνεται ότι η διεθνής διάσκεψη για τη Λιβύη θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου. Σε αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Αιγύπτου, της Τουρκίας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Ιταλίας και της Γερμανίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης για τους υδρογονάνθρακες της δεύτερης.

Related Posts