Γιατί ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να «μυρίσει» εκλογές – Τι θα κάνει… και ο λαγός από το καπέλο

Στην Καλλιθέα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μια φράση του, επανέφερε τα σενάρια των πρόωρων εκλογών στις αρχές του 2023.

«Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές. Και δικαιολογημένα, θα έλεγα, καθώς μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023, που θα φέρουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και αυτοδύναμη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι χειροκροτητές

Όταν ο πρωθυπουργός έλεγε για εκλογές, τα άτομα που απάρτιζαν το προστατευμένο περιβάλλον, χειροκρότησαν. Είναι οι άνθρωποι που χειροκροτούν σε κάθε φράση του κ. Μητσοτάκη. Τόσο χάρηκαν με τη δήλωση ότι θα γίνουν εκλογές; Το αναφέρουμε ως δείγμα κοινού που ακούει ομιλίες του κ. Μητσοτάκη.

Γιατί «βλέπει» εκλογές ο Μητσοτάκης, γιατί το είπε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε για διεξαγωγή εκλογών, για να το ακούσουν κάποιοι συγκεκριμένοι και όχι για να ετοιμαστούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Άλλωστε κανένας πρωθυπουργός δεν προανήγγειλε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Είναι το χαρτί του. Ούτε σε συνέντευξη πριν δέκα μέρες λες ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και στη συνέχεια «μυρίζουν».

Άρα ξέρει γιατί το λέει και σε ποιους το λέει.

Κατά συνέπεια η Κυριακή των εκλογών θα εξαρτηθεί και από αυτούς.

Ανεξάρτητα όμως από τη στήριξη που θα δεχτεί ή όχι (από εκείνους που δήθεν δείχνουν τα δόντια τους), ο δρόμος των πρόωρων εκλογών είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για έναν εγκλωβισμένο (από τις ίδιες τις επιλογές του) πρωθυπουργό.

Στο μαντρί η κοινοβουλευτική ομάδα

Μετά από τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, πολλοί βουλευτές αποστασιοποιήθηκαν.

Έως τώρα, η γκρίνια αφορούσε την προβολή συγκεκριμένων (υπουργών και βουλευτών) και κυβερνητικές αποφάσεις για εκλογικές περιφέρειες.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών, εξόργισε αρκετούς μέσα στη ΝΔ. Κυρίως αυτούς που έμαθαν ότι το Μαξίμου τους «άκουγε».

Έφτασαν στο σημείο να παρακολουθούν και αυτούς, που έδιναν εντολές για να παρακολουθούν.

Μάλιστα ορισμένοι διαφοροποιήθηκαν από την κυβερνητική γραμμή.

Ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας διαφώνησε με το απόρρητο και… τον παραίτησαν από την επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, επίσης είναι απέναντι στην κυβέρνηση. Φήμες τη φέρουν και υποψήφια για την προεδρία του κόμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο βουλευτές της ΝΔ θα απουσιάσουν τη Δευτέρα από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας γιατί θέλουν να αποφύγουν να εκτεθούν. Θα δικαιολογήσουν την απουσία τους λέγοντας πως είναι στο εξωτερικό.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι με τη δήλωση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, οι βουλευτές θα μπουν στο μαντρί.

Ίσως κάποιοι και να τον στηρίξουν δημόσια, ελπίζοντας στην εύνοια του, καθώς η απλή αναλογική και η φθορά της κυβέρνησης, θα συρρικνώσει τον αριθμό της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Αυτός ήταν και ο λόγος που σχεδόν εκλιπαρούσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

Οι υποκλοπές τον στέλνουν στην κάλπη

Το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει εκθέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλο τον κόσμο.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ευρωπαίοι και μη ηγέτες, τον θεωρούν αρχιτέκτονα του σκανδάλου. Η New York Times γράφει ότι δεν υπάρχει ελευθερία στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

Ευρωβουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα σχεδόν σε καθημερινή βάση, έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία.

Κατά συνέπεια, η μόνη επιλογή του είναι οι εκλογές.

Τι θα κάνει έως τις εκλογές

Έως τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης έχει πολλά να κάνει. Καταρχάς, θα κουκουλώσει το σκάνδαλο των υποκλοπών για να μην οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Θα προχωρήσει συμφωνίες και θα μοιράσει κρατικό και ευρωπαϊκό χρήμα για στήριξη. Από συμβόλαια και δουλειές, μέχρι ρουσφέτια. Κάποιοι θα βρεθούν και σε ομηρία, προκειμένου να ψηφίσουν και να στηρίξουν.

Πως θα προσπαθήσει να κοροϊδέψει για την ακρίβεια – Η λάσπη, τα ψέματα και… ο λαγός απ’ το καπέλο

Ο κ. Μητσοτάκης, ήδη βρίσκεται σε περιοδείες. Προβάλλει ανύπαρκτα έργα, οικειοποιείται τα έργα άλλων χωρίς δισταγμό. Δίνει συνεντεύξεις σε εκπομπές και σε κοινά που δεν θα άλλαζαν ποτέ κανάλι για τον δουν. Άλλωστε, η «λίστα Πέτσα», πρέπει να ξεπληρώσει τα εκατομμύρια ευρώ που πήρε.

Θέλει να «πιάσει» όσες και όσους μπορεί. Και κυρίως το δυναμικό κοινό, που έχει γυρίσει την πλάτη του στον ίδιο και την κυβέρνηση του.

Παράλληλα, θα μοιράσει απλόχερα υποσχέσεις για το μέλλον. Ήδη ακούμε μερικές. Για δάνεια, για αυξήσεις, για συντάξεις, για κατοικία νέων κ.λπ.. Όλα τα «θα» του 2023.

Έτσι θα φτάσει στις εκλογές. Θα συνεχίσει τα ψέματα. Θα κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης –βασικά τον ΣΥΡΙΖΑ- ότι θα πάνε την χώρα πίσω.

Μέσα στον πανικό του, παρουσιάζει τη φτώχεια ως πρόοδο και κατηγορεί τους αντιπάλους του για οπισθοδρόμηση.

Εμφανίζεται σαν να έχει το αλάθητο του Πάπα.

Πιστεύει ότι με τον ελληνικό λαό μπορεί να ξεμπερδέψει με ψεύτικες υποσχέσεις.

Για την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την ενεργειακή φτώχεια, τη μείωση της αγοραστικής δύναμης, θα πει ότι ευθύνεται το ουκρανικό και πως οι άλλες απόψεις είναι λαϊκισμός.

Ως σύγχρονος Μαυρογιαλούρος, θα φτιάξει γεφύρια και θα φέρει ποτάμια και θάλασσα.

Θα γίνει αδίστακτος γιατί ξέρει πως τον περιμένει η έξοδος και από το κόμμα

Ο πρωθυπουργός, επειδή γνωρίζει ότι εάν χάσει τις εκλογές θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας, το επόμενο διάστημα θα γίνει αδίστακτος. Θα λασπώσει, θα πει ψέματα, θα εκβιάσει.

Την απάντηση σε όλα τα παραπάνω, αλλά και για το μέλλον της χώρας και της ΝΔ, την έχουν δώσει παλιά στελέχη της ΝΔ. Όπως είπαν, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να φύγει όσο τον δυνατόν γρηγορότερα.

Αυτό λέει πλέον και η πλειονότητα του ελληνικού λαού.

Η πρωτιά στις δημοσκοπήσεις και το «μαγείρεμα»

Για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι είναι πρώτος και με διαφορά σε όλα, θα αντιγράψουμε από το ieidiseis.gr μια συνάντηση που θυμήθηκε συνάδερφος.

Ένα μεσημέρι συζητούσαν στην Αθηναϊκή Λέσχη ο Σταύρος Ψυχάρης με την παρέα του. Το «Βήμα» είχε δημοσιεύσει μια δημοσκόπηση και, όπως ήταν φυσικό, τα ευρήματά της απασχολούσαν τη συνάθροιση.

Ένας, λοιπόν, από την παρέα τον ρώτησε: «Σταύρο, ο τάδε (ο δημοσκόπος δηλαδή) είναι αξιόπιστος;».

«Και βέβαια είναι» ήταν η απάντηση του Σταύρου. «Ό,τι του λέω, το βγάζει ακριβώς».

 

 

 

Related Posts