Γιατί είναι πρώτη η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις; Το κόλπο του Μητσοτάκη και το στοίχημα του Τσίπρα

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται πρώτη στην πρόθεση ψήφου στις δημοσκοπήσεις.

Πώς γίνεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων να δηλώνουν δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, αλλά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ να είναι πρώτη;

Είναι δυνατόν η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, ο νεποτισμός, να βοηθούν την κυβέρνηση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναδείξει το θέμα, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν εταιρίες δημοσκοπήσεων που έχουν πάρει απευθείας αναθέσεις και ως εκ τούτου «στήνουν» τις έρευνες.

Ένα άλλο επιχείρημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ότι και στο παρελθόν, οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με χαμηλά ποσοστά, κάτι που δεν ισχύει.

Όπως και να ‘χει, οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν πέσει έξω –ακόμη- στο πρώτο κόμμα.

Μπορεί να έχουν κάνει τεράστια λάθη στα ποσοστά (όπως το 2009), αλλά πέφτουν μέσα στο πρώτο κόμμα.

Υπάρχει εξήγηση που ερμηνεύει όλα αυτά τα αντιφατικά στοιχεία;

Η απάντηση είναι ναι και την έδωσε έρευνα… που ερεύνησε τις έρευνες.

Σύμφωνα με αυτή, τα οικονομικά ρετιρέ, πηγαίνουν στην κάλπη. Η αποχή είναι ελάχιστη.

Τα μεσαία στρώματα, εμφανίζουν αποχή, αλλά οι περισσότεροι ψηφίζουν.

Τα χαμηλά οικονομικά στρώματα (δηλαδή η μεγάλη δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ), εμφανίζουν τεράστια αποχή. Σχεδόν το 43% δεν πάει στην κάλπη.

Οι δύο πρώτες κατηγορίες, είναι πιο κοντά στη ΝΔ (οι περισσότεροι). Η Τρίτη, δεν είναι (στην πλειονότητά της). Ωστόσο, τους έχουν καλλιεργήσει την άποψη ότι όλοι είναι ίδιοι και χάνουν κάθε διάθεση να αγωνιστούν ή να οδηγηθούν στην κάλπη, αφού θεωρούν ότι δεν υπάρχει κάποιος που θα τους ενισχύσει.

Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς, «βλέπουν» την ακροδεξιά ως λύση. Είναι ο θυμός που θέλει να ρίξει μια πέτρα στο σύστημα. Με την ψήφο τους στην ακροδεξιά, πιστεύουν, πως ρίχνουν αυτή την πέτρα.

Το κόλπο του Μητσοτάκη

Όσοι παρακολουθούν την επικαιρότητα, γνωρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός της χώρας. Τουλάχιστον στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Πώς είναι ο καταλληλότερος και η ΝΔ πρώτη;

Δεν υπάρχει ίχνος πολιτικού πολιτισμού. Δεν υπάρχει καν πολιτικός λόγος. Και πώς να έχει πολιτικό λόγο ο «Μεγάλος Αδερφός».

Εξελέγη με ψέματα. Τα ψέματα τα συνεχίζει. Είναι η δεύτερη φύση του. Δεν διστάζει να λασπώσει όποιον θεωρήσει αντίπαλό του.

Ξόδεψε τα χρήματα του ελληνικού λαού, για να ελέγξει την ενημέρωση. Φυσικά φρόντισε να γνωρίζει τα πάντα για τους πάντες, με τις υποκλοπές.

Στόχος αυτής τη τακτικής είναι να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως τον Αλέξη Τσίπρα ως κακό πολιτικό.

Εάν ακούσει κάποιος Έλληνας του εξωτερικού αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης και υπουργοί του, θα νομίσει ότι ο Τσίπρας κυβερνούσε από το 1974 και οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια.

Ενδεχομένως να πιστέψει ότι η πρωθυπουργία του Τσίπρα, ήταν ό,τι χειρότερο πέρασε από τη χώρα.

Λένε για 3ο μνημόνιο, ξεχνώντας το 1ο και το 2ο. Ξεχνώντας ότι έλεγαν φέρτε ότι να ‘ναι να το ψηφίσουμε.

Τον πίεζαν να μην βγει από την ευρωζώνη και τώρα τον κατηγορούν γιατί έμεινε.

Μόλις πριν από λίγες ώρες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, είπε ψέματα στη Βουλή, για την έξωση της Ιωάννας Κολοβού.

Ισχυρίστηκε πως το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου πλειστηριάστηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια ξέχασε να πει ότι ο πλειστηριασμός ουδέποτε έγινε, καθώς τέθηκε σε αναστολή λόγω του προστατευτικού πλαισίου που υπήρχε.

Ακριβώς το ίδιο ψέμα, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στην ΕΡΤ. Όταν μάλιστα τον διέκοψε ο δημοσιογράφος, ύψωσε τον τόνο της φωνής του και είπε: Μην με διακόπτεις, αυτό πρέπει να ακουστεί.

Δηλαδή, να ακουστεί το ψέμα.

Το στοίχημα του Τσίπρα

Ακριβώς εδώ, είναι και το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Καταρχάς, πρέπει να ξεμπροστιάσει τον πρωθυπουργό και κάποιους υπουργούς του. Να αποδεικνύει τα ψέματά τους και να τα λέει στον ελληνικό λαό.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ας εκμεταλλευτούν τα «πετσωμένα» ΜΜΕ και να κάνουν δυο κινήσεις. Πρώτη, να δίνουν αποδείξεις για τα ψέματα και δεύτερη να λένε μέρος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι κι αλλιώς δεν θα τους ρωτήσουν για το πρόγραμμα.

Μπορούν να λένε, αυτό είναι ψέμα, εμείς θα κάνουμε αυτό.

Αναρωτιέμαι πόσοι γνωρίζουν κάτι από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον πρωτογενή τομέα, για την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, για την κρατικοποίηση μιας συστημικής τράπεζας και πολλά άλλα.

Πόσοι γνωρίζουν πως τον Οκτώβριο του 2014 έληξε και δεν ανανεώθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας;

Όπως λέει ο λαός «φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης». Αυτό κάνει η κυβέρνηση.

Ωστόσο, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου κάποιοι πείστηκαν ότι το σπίτι της, η Ιωάννα Κολοβού, το έχασε από νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι θα πάνε στις εκλογές. Λέγοντας ψέματα συνειδητά και ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα.

Κατόπιν αυτών, εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν πείσει την τρίτη κατηγορία ψηφοφόρων, ότι είναι έτοιμος να πάει σε ρήξη με τα συμφέροντα και να αγωνιστεί γι’ αυτούς, τότε τα πράγματα δεν θα είναι καλά.

Ορισμένοι έφτασαν σε σημείο να μιλούν για το μπουφάν του Τσίπρα, που κοστίζει 100 ευρώ, αλλά δεν μιλούν για την ακίνητη περιουσία του πρωθυπουργού. Ούτε για τα τεράστια δάνεια που έχει. Δεν κάνουν σύγκριση.

Είναι πασιφανές. Θα παίξουν πάλι βρόμικα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει και άμυνα και επίθεση.

Άλλωστε, αν είσαι Μπαρτσελόνα, γιατί να φοβηθείς την Άρσεναλ. Αντιμετωπίζεις όλα τα συστήματα.

 

 

 

 

Related Posts