Γιατί δεν κάνετε αγωγή στους… ευφάνταστους δημοσιογράφους κ. Οικονόμου; Τι φοβάστε εσείς και όσοι παρακολουθούνται;

Το Μαξίμου, δια του εκπροσώπου του Γιάννη Οικονόμου, επιχειρεί να εμφανίσει το μαύρο-άσπρο σε μια προσπάθεια να πετάξει την μπάλα των υποκλοπών στην εξέδρα.

Όλοι γνωρίζουν όμως, ότι η μπάλα είναι στο γήπεδό του και προσπαθεί να την ξεφορτωθεί. Οι δημοσκοπήσεις – που τόσο πιστεύει η κυβέρνηση- δείχνουν την ενοχή του Μαξίμου.

Μάλιστα, οι μισοί Έλληνες λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να παραιτηθεί.

Ο κ. Οικονόμου, μίλησε για ευφάνταστους δημοσιογράφους και πως ο καθένας γράφει ό,τι του έρθει στο μυαλό.

Αν είναι έτσι, γιατί ο κ. Οικονόμου και εκείνοι που θίγονται από τα δημοσιεύματα δεν κάνουν αγωγή στα μέσα ενημέρωσης που έχουν αυτά τα ρεπορτάζ;

Έκλεισε η βιομηχανία αγωγών;

Μήπως φοβούνται ότι έτσι σπάει το απόρρητο και θα βγουν πολλά στη φόρα;

Οι άνθρωποι που οδήγησαν την ελευθεροτυπία στην 108η θέση, φοβούνται να καταθέσουν ακόμη μερικές αγωγές;

Η απάντηση γνωστή. Τρέμουν και τη σκιά τους. Ξέρουν καλά τι θα συμβεί. Γι’ αυτό περιορίζονται στις δηλώσεις.

Όπως και η πρόσφατη του Γιάννη Οικονόμου. Σε δήλωσή του, χαρακτηρίζει «πρωτοστάτη» τον κ. Βαξεβάνη, «ο οποίος», όπως ισχυρίζεται «έχει ως αρχή του πως οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί είναι πραγματικό- εξακολουθεί η σε συνέχειες δημοσίευση στον Τύπο διαφόρων μυθιστορημάτων γύρω από την υπόθεση των λογισμικών παρακολούθησης και των επισυνδέσεων».

«Για άλλη μια εβδομάδα αναπτύσσονται ευφάνταστοι ισχυρισμοί, δίχως κανένα απολύτως στοιχείο και τεκμήριο» τονίζει στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσθέτει ότι «αυτή την εβδομάδα τα μυθιστορήματα είναι διανθισμένα και με «ιστορίες κατασκόπων», οι οποίοι, αφού προηγουμένως επηρέασαν τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, στη συνέχεια, ούτε λίγο ούτε πολύ, οδήγησαν σχεδόν με το ζόρι τον κ. Τσίπρα σε κότερο, δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι, προκειμένου να τον φωτογραφήσουν».

Για τον κ. Οικονόμου, βέβαια, υπάρχουν μόνο τα δημοσιεύματα του Documento και της Εφημερίδας των Συντακτών, ενώ ούτε λόγος για τα όσα αποκάλυψε η εφημερίδα «Το Βήμα» ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, αποκαλύψεις τις οποίες σχολίασε με σημερινή του ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο ίδιος συνεχίζει -πλήρως ευθυγραμμισμένος με την κυβερνητική γραμμή που δεν… βλέπει αποδείξεις, λέγοντας ότι «σταθερή θέση μας είναι ότι πολιτικά δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό και επικίνδυνο από τη φαντασία που δεν στηρίζεται σε κανένα τεκμήριο. Ειδικά από τη στιγμή που στο σκοτάδι η φαντασία είναι πιο ζωηρή από ό,τι στο άπλετο φως» και συμπληρώνει: «Η διερεύνηση όλων των ισχυρισμών και των εξιστορήσεων που δημοσιεύονται είναι έργο και υποχρέωση της Δικαιοσύνης, η οποία και θα δώσει οριστικές απαντήσεις για τη δράση των λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα, από την αρχική τους εμφάνιση και όχι μόνο για μια περιορισμένη χρονικά περίοδο».

«Εξαρχής συνδράμουμε ενεργά την έρευνα της Δικαιοσύνης, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση» προσθέτει ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας: «Πόσω μάλλον, αφού βασικός στόχος αυτών των λογισμικών φέρεται πως ήταν διαχρονικά στελέχη της παράταξής μας και της Κυβέρνησής μας, αλλά και ο Πρωθυπουργός.. Παράλληλα, οχυρώνουμε θεσμικά την Πολιτεία και το πολιτικό σύστημα με τις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες».

Δεν παραλείπει μάλιστα να καταλογίσει ευθύνες και στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βραχίονές του έχουν αποφασίσει να πορευτούν έως τις εκλογές με όπλα την τοξικότητα και τη συκοφαντία, αφού δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό και χρήσιμο να εισφέρουν στον τόπο και την κοινωνία. Η Κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και παραμένει προσηλωμένη στην παραγωγή έργου για την προστασία της ποιότητας ζωής των πολιτών από τη διεθνή ακρίβεια, τη διασφάλιση της Πατρίδας από έξωθεν επιβουλές και τη θεσμική θωράκιση του κράτους μας».

Related Posts