Βλέπει τους δικηγόρους της και μετά απολογείται η Καϊλή για το QatarGate

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία που θα καταλήξει στην απολογία της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή για τις κατηγορίες που τις αποδίδονται στο πλαίσιο των ερευνών του QatarGate από τις βελγικές Αρχές.

Το πρωί της Τετάρτης αναχώρησε από την Αθήνα ο δικηγόρος της καθαιρεθείσας αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σε δηλώσεις του από το αεροδρόμιο ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι πρόκειται να δει το μεσημέρι την δικογραφία που αφορά την κα Καϊλή και στη συνέχεια θα συναντήσει την κρατούμενη, όπως εξήγησε. Θα ακολουθήσει η προετοιμασία της υπεράσπισής της (μαζί με τον επίσης δικηγόρο της κ. Ριζόπουλο) ενόψει της προγραμματισμένης για αύριο απολογίας της.

Οι κατηγορίες για τις οποίες καλείται να απαντήσει η κα Καϊλή αφορούν διαφθορά (δημόσια δωροδοκία), εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η κα Καϊλή συνεχίζει να δηλώνει αθώα για όσα της καταλογίζονται.

Μάλιστα, η υπεράσπισή της δηλώνει ότι οι πληροφορίες που έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας δεν περιλαμβάνονται στην δικογραφία όπως την γνωρίζουν οι ίδιοι.

Χθες, ευρωπαϊκά ΜΜΕ όπως η Le Soir και η La Reppublica ανέφεραν ότι η κα Καϊλή παραδέχθηκε πως η ίδια έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα που υπήρχαν στην κατοικία της και παράλληλα προσπάθησε να προειδοποιήσει τον θεωρούμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος Αντόνιο Παντσέρι.

Αυτές οι επικοινωνίες της που έγιναν μέσω τηλεφωνημάτων θεωρείται ότι «έκαψαν» την ευρωβουλευτή, μαζί με παραδοχές που έκανε κατά τις πρώτες διαδικασίες της ανάκρισης.

Χτες έγινε γνωστό ότι τόσο η Εύα Καϊλή όσο και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κλήθηκαν εκ νέου σε ανάκριση από τις αρχές.

Αποκαλύφθηκε επίσης email με το οποίο ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο επίσης ενεργούσε υπέρ του Κατάρ, την ίδια ακριβώς περίοδο των δηλώσεων Καϊλή περί χώρας «πρωτοπόρου στα εργασιακά δικαιώματα».

Related Posts