«Βήμα» της Κυριακής: Ο Πιερρακάκης έδωσε άδεια στην Intellexa για το Predator

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης πλέον τοποθετείται στην καρδιά του σκανδάλου των υποκλοπών καθώς μετά την αποκάλυψη για τις σχέσεις του με τον Γιάννη Λαβράνο, τώρα έρχονται στο φως και νέες πληροφορίες για τον ρόλο του αγαπημένου υπουργού του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έδωσε άδεια στην Intellexa για εξαγωγή και πώληση του Predator. Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σημαντικά υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχαν επαφή με το ίδιο σύστημα ατόμων που σχετίζεται με το Predator.

Το «Βήμα της Κυριακής» αναφέρεται στο χρονικό της εγκατάστασης της Intellexa στη χώρα μας, γράφοντας τα εξής: «Η εγκατάσταση της εταιρείας Intellexa από την άνοιξη του 2020 και εν μέσω πανδημίας στη χώρα μας είναι βασικό τμήμα της “γέφυρας” Ελλάδας – Κύπρου. Η εταιρεία απέκτησε έδρα σε κτίριο στο Ελληνικό, το οποίο φέρεται να προτιμήθηκε γιατί διέθετε υπόγειο γκαράζ που επέτρεπε την είσοδο φορτηγών που θα μπορούσαν να ξεφορτώσουν τα ύποπτα συστήματα στο εσωτερικό του κτιρίου, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Ως βασικός μέτοχος της εταιρείας εμφανίστηκε ο Φέλιξ Μπίτζιος, ενώ σημαντική συμμετοχή στην εταιρεία είχαν συγγενικά πρόσωπα του Ταλ Ντίλιαν, καθοδηγητή και συνεταίρου του Σαχάκ Αβινί».

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», «εκείνο που κρίνεται σημαντικό είναι ότι η εταιρεία Intellexa πήρε άδεια για εξαγωγή πώληση του εν λόγω λογισμικού (αναφέρονται πιθανοί πελάτες στην Αρμενία, στην Αίγυπτο, στην Ινδονησία, στη Μαδαγασκάρη, στο Ομάν, στη Σαουδική Αραβία και στη Σερβία) από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Σημαντικά υψηλόβαθμα στελέχη του εν λόγω υπουργείου είχαν επαφή με το ίδιο σύστημα ατόμων που σχετίζεται με το ύποπτο λογισμικό».

Τι απαντάει ο Πιερρακάκης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές, έβγαλε διαρροή λέγοντας ότι δεν έδωσε την άδεια στην Intellexa καθώς δεν έχει αρμοδιότητα. Ειδικότερα, το non paper που μοίρασε, αναφέρει ότι «το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαψεύδει κατηγορηματικά την αναφορά σε δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με χορήγηση άδειας σε εταιρεία για εξαγωγή – πώληση λογισμικού από το Υπουργείο. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν διαθέτει, σε καμία περίπτωση, αρμοδιότητα χορήγησης άδειας εξαγωγής – πώλησης οποιουδήποτε προϊόντος, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου λογισμικού, ούτε και έχει κάποια σχετική γνώση για τη συγκεκριμένη ή άλλη παρόμοια περίπτωση».

Related Posts