Αχτσιόγλου: Οι γενικευμένοι πλειστηριασμοί είναι στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Εμείς δεν βλέπουμε εξαρχής και συλλήβδην τους πολίτες σαν στρατηγικούς κακοπληρωτές, υπογράμμισε μιλώντας στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Αναφερόμενη στην έξωση της Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της, η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «έφτασε ο κ. Σκυλακάκης να πει ότι ο πλειστηριασμός έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ επειδή υπήρχε ακριβώς πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας». «Δεν αρμόζει στον ρόλο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών να μιλάει με όρους τρολ του διαδικτύου», συνέχισε η τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι αυτό που είδαμε στο σπίτι της κ. Κολοβού «δεν είναι μεμονωμένη υπόθεση». «Συμβαίνει αυτό που είχαμε προδιαγράψει ότι θα συνέβαινε όταν ήρθε ο πτωχευτικός της ΝΔ»,  είπε, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι «πιέζεται εκλογικά και προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Funds με έδρα στο εξωτερικό, που δεν φορολογούνται στην Ελλάδα, ελέγχουν 700.000 ακίνητα», κατήγγειλε η Έφη Αχτσιόγλου, προειδοποιώντας ότι τούτη την περίοδο «γίνεται η μεγαλύτερη αλλαγή χεριών περιουσίας με όρους επιθετικούς».

Μάλιστα, σε σχέση με την απόφαση του Αρείου Πάγου που έχει «μπλοκάρει»  τη δυνατότητα των servicers να διεξάγουν πλειστηριασμούς, η κ. Αχτσιόγλου εξέφρασε μία απορία, βάλλοντας ευθέως κατά του Γιάννη Στουρνάρα. «Ο κ. Στουρνάρας στην πρόσφατη έκθεσή του περιέγραψε την απόφαση ως εμπόδιο που σύντομα θα αρθεί», κατήγγειλε η Έφη Αχτσιόγλου, διερωτώμενη «τι ξέρει ο κ. Στουρνάρας; Ελέγχει τη Δικαιοσύνη ή τού έχει πει η κυβέρνηση ότι θα το λύσει», διερωτήθηκε η Έφη Αχτσιόγλου.

Related Posts