Αυτοί είναι: Προσκύνησαν τους βασιλοχουντικούς – Έπεσαν οι μάσκες της (Ν)Δημοκρατίας

Δεν ήταν λίγα τα στελέχη της ΝΔ που προσκύνησαν τους βασιλοχουντικούς στην κηδεία του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ. Είδαν τον θάνατο του τελευταίου βασιλιά ως μια καλή ευκαιρία για να αμφισβητήσουν το πολίτευμα. Με φτηνές δικαιολογίες, έριξαν τη μάσκα του δημοκράτη και έτρεξαν να συλλυπηθούν το σόι του. Αυτοί ήταν, αυτοί είναι αυτοί θα είναι.
Μάλιστα, κάποιοι πολίτες, είχαν παραποιημένες σημαίες (με το στέμμα στη μέση) ενώ ορισμένοι άλλοι, φώναζαν «ψωμί, ελιά και Κώτσο βασιλιά» κατά την έξοδο του φέρετρου.
Με αυτούς είναι τα στελέχη της ΝΔ. Και ας αφήσουν τα περι σεβασμού στον νεκρό γιατί είναι πολλές οι κηδείες που δεν πήγαν. Προφανώς ο σεβασμός δεν αφορά αριστερούς νεκρούς.
Τουλάχιστον ας ήταν τίμιοι. Εκτός από βασιλοχουντικοί, είναι και υποκριτές.
Την ίδια ώρα, σε μια ακραία πρόκληση, βγαίνοντας ακόμη και εκτός κυβερνητικής γραμμής, προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος επιχειρεί -με προφανείς ψηφοθηρικούς σκοπούς- να δικαιολογηθεί γιατί δεν πήγε στην κηδεία του Κωνσταντίνου Γκλίξμπουργκ.
Με μια ανάρτηση, στην οποία ισορροπεί στην προσπάθειά του να δώσει τα διαπιστευτήριά του στους βασιλο-χουντικούς και ακροδεξιούς ψηφοφόρους από τη μια, αλλά χωρίς να έρθει σε σύγκρουση με το κόμμα από την άλλη, υποστηρίζει ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση «δεν ακολούθησε το Πρωτόκολλο», για να μην επιτρέψει «σε κάποιους από την Αριστερά να διχάσουν τον λαό».
Η ακρότητα της πρόκλησης έγκειται στο γεγονός ότι κανένα Πρωτόκολλο δεν παραβιάστηκε, καθώς το πολίτευμά μας, η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν αναγνωρίζει κανενός είδους τίτλο ευγενείας.
Ωστόσο, ο Άδωνις Γεωργιάδης, με το βλέμμα στις επικείμενες εκλογές, σχεδόν ζητώντας συγγνώμη που δεν παραβρέθηκε στην κηδεία, εξηγεί -σε αυτούς στους οποίους θεωρεί ότι οφείλει εξηγήσεις- ότι ήταν αναγκασμένος να πάει σε επίσημο ταξίδι στο Κουβέιτ, «ενώ το ανθρώπινο του χρέος τον καλούσε στην Μητρόπολη». Προς υπεράσπισή του, επισημαίνει ότι «την Οικογένειά μας εκπροσώπησε επαξίως η σύζυγος μου Ευγενία Μανωλίδου, την οποία και θερμά ευχαριστώ για αυτό (αν και θα πήγαινε και μόνη της οπωσδήποτε, η τέως Βασίλισσα Άννα-Μαρία την είχε τιμήσει με την παρουσία της στην συναυλία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο και αυτό δεν θα το ξέχναγε ποτέ)», ενώ το γραφείο του εκπροσώπησε ο Διευθυντής του, Ιωάννης Θεοδωράτος.
Και παρότι «η Κυβέρνηση πήρε μία δύσκολη απόφαση να μην ακολουθήσει το Πρωτόκολλο και να προτάξει τον ιδιωτικό χαρακτήρα της τελετής, έτσι ώστε να μην δώσει την ευκαιρία σε κάποιους από την Αριστερά, σε μία προεκλογική χρονιά, να διχάσουν τους Έλληνες για πολιτικά οφέλη», τη δικαιολογεί γιατί «κάθε απόφαση κρίνεται στην στιγμή της και βάσει των δεδομένων της και οφείλω να πω ότι, αν και με στενοχωρεί, αντιλαμβάνομαι την σκοπιμότητα της. Η πορεία της Χώρας μας προς το μέλλον δεν πρέπει να ανακοπεί και όποιος προτάσσει το καλό του τόπου το αναγνωρίζει».