Ασφυκτική η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία – Αδιαφορεί η κυβέρνηση που θέλει ιδιωτική υγεία

Μεγάλη πίεση δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα Παιδιατρικά, λόγω της έξαρσης των ιώσεων και κυρίως από την ανυπαρξία δημόσιας και δωρεάν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Και την ίδια ώρα τα ράφια και τα συρτάρια των φαρμακείων είναι άδεια από στοιχειώδη και αναγκαία σκευάσματα.

Η προσέλευση σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία είναι μεγάλη. Μικροί και μεγάλοι ασθενείς υφίστανται πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία, ενώ το υγειονομικό προσωπικό είναι σχεδόν εξαντλημένο.

Η έξαρση των αναπνευστικών ιώσεων την περίοδο που διανύουμε βρίσκει το δημόσιο σύστημα Υγείας σε τραγική κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει την εγκληματική γύμνια ειδικά στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία είναι οι κλίνες ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μόνο 55 κλίνες ΜΕΘ σε οσοκομεία Παίδων, από τις οποίες οι 32 είναι στην Αττική και οι 23 στην περιφέρεια, καθιστώντας πια «κανονικότητα» τις διακομιδές από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Ειδικότερα, για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν μόλις 8 κλίνες ΜΕΘ για παιδιά και 2 στη Μονάδα Λοιμώξεων, 6 ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, 7 ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, ενώ δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Θράκη.

Στην Αττική υπάρχουν 11 ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», 9 ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία», 6 ΜΕΘ στο Παίδων Πεντέλης και 6 ΜΕΘ στο Αττικό Νοσοκομείο.

Ούτε λόγος για ουσιαστικά μέτρα από την κυβέρνηση, με τον υπουργό Υγείας απλά να επαναλαμβάνει τα περί «ετοιμότητας του ΕΣΥ» και μέτρων …«αν χρειαστεί», που κι αυτά θα είναι «μπαλώματα», κατά την εμπειρία της πανδημίας.

Σε νέα του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης ο Θ. Πλεύρης ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πλήρης κάλυψη σε αντιβιώσεις και παιδικά σιρόπια, ενώ επισήμανε πως ελλείψεις σημειώνονται στα εισπνεόμενα.

Ωστόσο, την εγκληματική γύμνια των δημόσιων μονάδων Υγείας αναδεικνύει το γεγονός ότι από την περασμένη Δευτέρα το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, το «Μεταξά», έχει μείνει χωρίς φαρμακείο επειδή αρρώστησε ο ένας και μοναδικός εργαζόμενος σε αυτό!

Την Παρασκευή 13 Γενάρη το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο προχωρά σε στάση εργασίας και κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου στις 10 π.μ. ενάντια στην εγκληματική υποστελέχωση.

Πηγή: 902.gr

Related Posts