Αποστάσεις απ’ το Μαξίμου παίρνει ο Παναγιωτόπουλος για την παρακολούθηση του Φλώρου

Διακριτικές αποστάσεις απ’ το Μαξίμου, στο οποίο και παραπέμπει εμμέσως για απαντήσεις, κράτησε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση εάν γνώριζε ότι παρακολουθείται από την ΕΥΠ ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως έχει αποκαλύψει το Documento.

«Γνωρίζατε ή δε γνωρίζατε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων; Οφείλετε να πάρετε θέση. Είναι μείζον ζήτημα και για την εθνική ασφάλεια και για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για τη δημοκρατία στη χώρα, να παρακολουθεί η ΕΥΠ τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Το γνωρίζατε; Κι αν ναι, τι κάνατε, για να το αποτρέψετε; Χρησιμοποιήσατε μήπως και το υλικό των παρακολουθήσεων; Εύλογη ερώτηση κι αυτή», ρώτησε τον υπουργό ο Γ. Ραγκούσης.

«Κύριε Ραγκούση, κατά την προσφιλή σας τακτική επιδιώκετε να στρέψετε αλλού τη συζήτηση με αυτό το τελευταίο σκέλος για την παρακολούθηση του Aρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Ασφαλώς και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει να κάνει τίποτα μ΄ αυτήν την υπόθεση, γιατί η ΕΥΠ δεν έχει να κάνει τίποτα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ξέρετε. Θέλετε μία απάντηση από εμένα. Μπορεί αύριο, σε μία λίστα ακόμα – δεν ξέρω, στο τέλος όπως είπαμε όλοι θα μπούμε σε αυτή τη λίστα- να είναι κι άλλα πρόσωπα και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε παρακολούθηση, όχι από την ΕΥΠ, γενικώς οι παρακολουθήσεις. Τι να κάνουμε; Περιμένουμε το επόμενο τεύχος για να δούμε, όπως με τις κυριακάτικες κάποτε προσφορές των εφημερίδων, το επόμενο κομμάτι της λίστας να σχολιάσουμε και επ’ αυτού. Στην ερώτησή σας, όμως…. τι να διαψεύσω, αφού δεν γνωρίζω. Αφού δε γνωρίζω. Και τι σχέση έχω εγώ με τις παρακολουθήσεις; Καμία απολύτως, έτσι;».

Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης και εκτός μικροφώνου, ο κ. Ραγκούσης σχολίασε την απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε τότε στον βουλευτή: «Αν εσείς καταλαβαίνετε πως επιβεβαιώνω (σ.σ. την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ) όταν λέω ότι δεν γνωρίζω, αυτό είναι η δική σας ιδιότυπη λογική και ιδιότυπη σκέψη».

Related Posts