Έξω φρενών ο Ερντογάν με αγγελία του Reuters για ρεπόρτερ στην Τουρκία

Την αντίδραση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε αγγελία εργασίας του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το οποίο αναζητά εργαζόμενο για το γραφείο του στην Τουρκία.

Στο κείμενο της αγγελίας, το Reuters ασκεί κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν, αναφέροντας πως επί προεδρίας του, η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από τις κοσμικές παραδόσεις, ενώ δεν παραλείπει να ασκήσει κριτική και για την πορεία της οικονομίας της χώρας. «Ο Ερντογάν έχει μεταμορφώσει την Τουρκία στις δύο δεκαετίες στην εξουσία του, απομακρύνοντάς την από τις σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις και μετατρέποντάς τη σε μια ισχυρή διπλωματική και στρατιωτική παρουσία σε περιοχές που εκτείνονται από τον Νότιο Καύκασο έως τη Βόρεια Αφρική», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για τη θέση, το Reuters ζητά ένα άτομο «με ισχυρές δεξιότητες γραφής και με γνώσεις, που θα μπορεί να προσφέρει αναλυτικά ρεπορτάζ από κοινού με την υποστήριξη της ομάδας του πρακτορείου, η οποία καλύπτει μία κρίσιμη συγκυρία της κυβέρνησης Ερντογάν, λόγω και του εκτροχιασμένου πληθωρισμού και την υποτίμηση της λίρας, παραγόντες που ενδέχεται να απειλούν και την επανεκλογή του στις εκλογές του Ιουνίου του 2021» σημειώνει.

«Η Τουρκία είναι μια σύνθετη και γρήγορα αναπτυσσόμενη ιστορία. Ο επιτυχημένος υποψήφιος θα είναι ένας ισχυρός ρεπόρτερ και συγγραφέας με μάτι για μια συναρπαστική αφήγηση και με την ικανότητα να διαχωρίζει μια συχνά συγκεχυμένη εικόνα για να πει μια καλά πλαισιωμένη και ισορροπημένη ιστορία, αποτυπώνοντας την πολιτική και οικονομική σημασία των γεγονότων και τις διεθνείς προεκτάσεις τους», καταλήγει στην αγγελία του το Reuters.

Η αντίδραση Ερντογάν

Εμφανώς ενοχλημένος, ο τούρκος Πρόεδρος δια του επικεφαλής επικοινωνίας της προεδρίας της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν, αντέδρασε στην παραπάνω αγγελία.

Σύμφωνα με την «Sabah», είπε ότι «το Reuters φαίνεται να απομακρύνεται από τα γεγονότα και αντ’ αυτού να χρησιμοποιεί μία μεροληπτική οπτική γωνία για το τι συνέβη στις “σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις” στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του προέδρου Ερντογάν. Αυτές οι δηλώσεις θα είχαν νόημα μόνο σε ένα προπαγανδιστικό φυλλάδιο» κατέληξε.

Η απάντηση του Trt Wolrd με νέα αγγελία Reuters

Ως απάντηση στην αγγελία του Reuters, ο τουρκικός αγγλόφωνος τηλεοπτικός σταθμός TRT World δημοσίευσε μια δική του αγγελία απασχόλησης για έναν ανταποκριτή με έδρα το Λονδίνο, χρησιμοποιώντας παρόμοιες διατυπώσεις και ύφος με αυτό του Reuters.

Η αγγελία ξεκινάει τονίζοντας την πολιτική αστάθεια και τα οικονομικά προβλήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, θίγοντας μάλιστα το γεγονός ότι η χώρα εξακολουθεί να κυβερνάται από έναν μονάρχη τον 21ο αιώνα. Παράλληλα, η αγγελία υπογραμμίζει την «αποτυχία διαδοχικών κυβερνήσεων να ανταποκριθούν σε προκλήσεις όπως ο κορονοϊός, το Brexit και οι παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις, που άφησαν τη Βρετανία σε πολιτική αναταραχή. Οι βραχύβιες κυβερνήσεις έθεσαν το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου εν αμφιβόλω, απομακρύνοντάς το από την Ευρώπη».

Οι πιθανοί υποψήφιοι και όσοι προσληφθούν για τη θέση εργασίας, όπως γράφει, πρέπει επίσης «να παρέχουν υποστήριξη στην υψηλών επιδόσεων ομάδα μας, καθώς ξεκινούν την κάλυψη σημαντικών ζητημάτων όπως η επιδίωξη της ανεξαρτησίας της Σκωτίας και η απειλή που συνιστά για την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, ο εκτροχιασμένος πληθωρισμός και η υποτιμημένη λίρα συνδυάζονται για να θέσουν σε περαιτέρω κίνδυνο την ασταθή πολιτική κατάσταση της Βρετανίας».

 

Related Posts