Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το ξύλο που έφαγαν οι εκπαιδευτικοί – Ανακοινώσεις κομμάτων

Με γκλομπ και χημικά επιτέθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις  σε εκπαιδευτικούς που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Μέγαρο Μουσικής όπου διεξήχθη εκδήλωση της κυβέρνησης για την Παιδεία.

Η εκδήλωση, με θέμα “4 Χρόνια Έργο για την Παιδεία. Αλλαγή Στην Πράξη”, διοργάνωσε το γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η κυβέρνηση έδειξε για ακόμη μία φορά το αυταρχικό της πρόσωπο απέναντι στον κόσμο της εκπαίδευσης».

«Η ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και σπουδαστών στο Μέγαρο Μουσικής χτυπήθηκε ανηλεώς και πνίγηκε στα χημικά από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Αυτά είναι τα “κατορθώματα” Μητσοτάκη – Κεραμέως στην Παιδεία αυτά τα τέσσερα χρόνια: ιδιωτικοποίηση παντού, προώθηση πελατείας στα ιδιωτικά κολλέγια και καταστολή», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ που καταλήγει πως «την απάντηση θα την πάρουν στην κάλπη και θα είναι ηχηρή».

Σε ανάλογο ύφος και η αντίδραση του ΜέΡΑ25. «Αυτή είναι η πραγματική πολιτική της απαίδευτης κας Κεραμέως και του αυταρχικού κ. Μητσοτάκη στην δημόσια παιδεία: ΜΑΤ-βία-αστυνομοκρατία, μαζί με ιδιωτικοποίηση, ξεπούλημα των πάντων και επέλαση των κολλεγίων των φίλων τους. Κατανοούμε ότι η κα Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούν να ανεχτούν όσες και όσους προσπαθούν να τους χαλάσουν το παραμυθένιο, μιντιακό αφήγημα τους, όμως η κοινωνία, οι εκπαιδευτικοί, ο φοιτητικός και ο μαθητικός κόσμος είναι απέναντι τους» δηλώνει ο εκπροσώπος Τύπου του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Related Posts